CIDERSMAGNING
Halvanden time med et lettilgængeligt foredrag om cider generelt, produktionsmetoder og de forskellige regioner. Smag på omkring 8 forskellige cidere fra England, Frankrig , Spanien og Danmark.
I de områder hvor man har lavet cider i op mod 2000 år, bliver ordet (cider, cidre, sidra) brugt om vin lavet på æblemost - på samme måde som vores almindelige vin er lavet på druemost. Men i dag bliver ordet cider bliver brugt om mange forskellige drikkevarer.
Smagningen giver en grundlæggende indsigt i, hvad cider er, og tager Jer med rundt i ciderens store verdener. Verdener der er mindst ligeså vidtfavnende som vinens.
Der er langt fra de engelske cidere, der tit minder om øl, til de mere vinøse franske der giver mindelser om naturvin, men stadig er mousserende, og så til de nordspanske som enten er tænderskærende syrlige eller er lavet efter cava-tradition med masser af bobler og friskhed.
På trods af de store forskelle, vover vi alligevel at lave en smagning, der tager os rundt om de store europæiske ciderregioner. Vi mener, der er en grund til, at cider er den hurtigst voksende alkohol i verden, den er liflig og boblende, den passer perfekt til de nordiske køkkener, den er let både smagsmæssig og alkoholmæssig. Så kom, smag og få et indblik i ciderens store verden – og få udvidet din egen.
PRISER
I butikken, Istedgade 44
350,- pr person (minimumspris 1750,-)
Vi kan maksimum have 20 personer.
I Københavnsområdet:
350,- pr person (minimumspris 5000,-)
I stiller lokale, glas mv til rådighed, vi kommer med cider og viden :)
Har du andre ønsker eller forespørgsler, er du altid velkommen til at kontakte os. For store smagninger eller særlige arrangementer er du velkommen til at kontakte os: rasmus@holmcider.dk
ÅBEN CIDERSMAGNING
Du kan tilmelde dig en af vores smagninger som vi udbyder gennem TrueStory.
Følg med på vores eller Facebook side tilmeld dig vores nyhedsbrev.
LEJ DIT EGET CIDER-LOKALE
Vi har et lokale med plads til 15-20 personer som vi bruger til smagninger og andre arrangementer, men du kan også leje det til en hyggelig aften og tage din egen mad fx fra en af områdets gode restauranter med take away muligheder.
For at have lokalet en hel aften skal I lægge minimum 7000,- i baren, som I altså får god cider, vin, øl mv for.
CIDER - EN LYNGUIDE
Groft sagt kan man sige at der findes 5 slags ciderprodukter. Nogle af dem overlapper selvfølgelig hinanden, i områder er andre traditioner og nogle producenter laver helt andre og spændende ting. Men for overblikkets skyld kan det deles op således:
Mousserende, á la champagne og cava:
Dette er den klassiske måde at lave cidre på i Frankrig (og nogle sidra i Spanien), hvor den gærede most får en andengæring på flaske. Herved fås en fin og boblende vin. Nogle få bruger ægte champagnemetode med to gæringer på flaske.
"Øl-type"
Disse har som regel færre bobler eller har tilsat kulsyre. Det sådan cidertraditionen har udviklet sig i England, hvor man også laver og drikker cider helt uden bobler. Gennem mange år har de fået et dårligt ry pga. søde og kvalme pub-cidere, men vi har fundet nogle fantastiske eksempler på den revival cider har fået i England.
Vinøse:
Cidere - som regel - uden bobler og lavet med inspiration i vinens verden, hvor der træder andre toner frem der minder mere om vin. Der findes kun ganske få af disse som har høj kvalitet, og det kan være svært at smage første gang, men vi tror det er noget vi kommer til at se mere af, efterhånden som cider udvikler sig de kommende år.
Dessert-cider:
Her finder vi nogle af vores absolute favoritter. Æblernes (og nogle gange pærenes) syrlighed er helt uovertruffen sammen med sødmen.
I den kategori finder vi blandt andet pommeau fra Normandiet som er blandet æblemost og Calvados. Ligesom vi finder Ice Cider, der egentligt er mest almindeligt i Canada, men også laves i fantastiske eksemplarer i både England, Frankrig og Spanien.
Spiritus:
Mest kendt er selvfølgelig Calvados fra området af samme navn i Normandiet, men også i England og Spanien laves der ganske god æblespiritus. Desværre har der ikke været stor tradition for at importere god Calvados til Danmark, men det laver vi nu om på.